KÖLTÖZTETÉS – FUVAROZÁS – GÉPSZÁLLÍTÁS – IRATSZÁLLÍTÁS

Veszélyes áruszállítás

Veszélyes áruszállításA veszélyes áruszállítását az Európai Megállapodás keretein belül a Veszélyes Áruk Nemzetközi Közúti Szállításáról szóló – a továbbiakban: ADR (francia mozaikszó, az előbbi kifejezés francia nyelvű megfelelője) egyezmény szabályozza.

A veszélyes áruszállításról szóló ADR egyezmény 1957-ben, Genfben jött létre, melyhez hazánk 1979-ben csatlakozott. Az ADR hatályosságát kétévente módosítják, az adott ország jogszabályainak megfelelően.

Az ADR 9 osztályba és alosztályba sorolja a különböző veszélyességi kockázatokat jelentő árukat:

  1. Robbanóanyagok és tárgyak
  2. Gázok
  3. Gyúlékony folyadékok

4.1   Gyúlékony szilárd anyagok, önreaktív anyagok és szilárd érzéketlenített robbanóanyagok

4.2   Öngyulladásra hajlamos anyagok

4.3   Vízzel érintkezve gyúlékony gázokat fejlesztő anyagok

5.1   Gyújtó hatású (oxidáló) anyagok

5.2   Szerves peroxidok

6.1   Mérgező anyagok

6.2   Fertőző anyagok

  1. Radioaktív anyagok
  2. Maró anyagok
  3. Különféle veszélyes anyagok és tárgyak

Sajnos a szabályozás ellenére is hajlamosak vagyunk megfeledkezni a veszélyes áruszállításával járó kockázatokról és következményekről. Balesetek esetében a jogi következmények mellett a környezet törékeny egyensúlyában, valamint a környező lakosság egészségében is komoly károkat okozhatunk.

Tehát, ha áruja a felsorolt osztályok valamelyikébe tartozik, vegye igénybe a megfelelő engedélyekkel ellátott, veszélyes áruszállítást kínáló szolgáltatások egyikét.

Vállalkozásunk a folyamatos növekedésnek, és az egyre növekvő igényeknek eleget téve bővítette szolgáltatási területeit a veszélyes áruszállítás területe felé.

Cégünk a veszélyes áruszállításán kívül vállalja még a szükséges útvonal engedélyek beszerzését, valamint az útvonal tervek elkészítését is.

Szakképzett munkatársaink, professzionális technológiai hátterünk, valamint megbízható partneri kapcsolataink biztosítják megrendelőink számára a lehető legbiztonságosabb veszélyes áruszállítást.